Wollen dekbed bij Weids Wonen

Welke dekbedvullingen zijn het gemakkelijkst te onderhouden?


Dekbedden met natuurlijke vulling als wol blijven er goed uitzien met alleen een licht uitschudden om de vulling nieuw leven in te blazen. Maar als u een zwaar dekbed niet kunt optillen, is de lichtheid van een donzen dekbed een betere keuze.


Bij het wassen en drogen van dekbedden heeft de synthetische vulling de minste aandacht nodig. Alle wollen dekbedden kunnen in de machine worden gewassen en sommige kunnen in de droger, maar wij raden u ten zeerste aan uw dekbedden professioneel te laten reinigen en drogen. 


Kies een professionele wasserij die ervaring heeft met het reinigen en drogen van dekbedden; ze moeten worden gewassen en gedroogd in machines met een professionele capaciteit en uw dekbedvulling moet volledig droog zijn, om beschadiging van de vulling te voorkomen. Sommige vullingen van veren en dons klonteren samen en verliezen hun isolerende eigenschappen als ze niet goed worden gedroogd. 


Ongelooflijk, het kan enkele uren drogen in de droogtrommel vergen om een dekbed met veren en dons grondig te drogen - een klus die het best kan worden overgelaten aan professionals, daar zult u het mee eens zijn!